Opret en konto

Oplysninger om anvendelse af persondata

I forbindelse med oprettelse af bruger på Open Data DK dataplatformen, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Vi behandler personoplysninger om dig i kategorierne identifikationsoplysninger (email-adresse, navn og brugernavn). Det gør vi for at kunne oprette en bruger til dig på Open Data DK dataplatformen og efterfølgende for at kunne identificere dig som bruger, samt give dig adgang til at udstille data, hvis du er fra en offentlig myndighed.

Det er frivilligt at afgive oplysningerne. Dog kan man derved ikke blive oprettet som bruger på Open Data DK dataplatformen. Når du har oprettet en brugerprofil på dataplatformen, vil Navn, Brugernavn og e-mail blive synlig for andre på administrations portalen, når du foretager handlinger herpå.

Oplysningerne er opbevaret sikkert hos vores leverandører.

Hvis du er dataudgiver eller vedligeholder, vil dine data blive anonymiseret, hvis du beder om det.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne, vi har om dig. Du har også ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne. Du skal dog være opmærksom på, at kommunen typisk er forpligtet til at gemme de oplysninger, vi har noteret om dig, indtil den ovennævnte slettefrist indtræder.

Det samtykke, du har givet til behandlingen, kan til enhver tid trækkes tilbage, dog uden at ændre på lovligheden af den behandling, der allerede måtte være foretaget.

Den dataansvarlige er Aarhus Kommune, Kultur og Borgerservice, ITK, Hack Kampmann Plads 2, 8000 Aarhus C som kan kontaktes på info@opendata.dk. Har du spørgsmål i forbindelse med Aarhus Kommunes databeskyttelse af dine oplysninger, så kan du også kontakte Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver på mail databeskyttelsesraadgiver@aarhus.dk.

Du skal slutteligt vide, at det er muligt at klage til Datatilsynet over behandlingen af personoplysningerne.

---------------------------------------------------------------

Samtykke:

Du bedes sætte kryds i nedenstående, hvis du giver samtykke til den beskrevne behandling. Hvis du ikke sætter kryds, vil vi ikke bruge personoplysningerne til den beskrevne behandling. Dog kan man derved ikke blive oprettet som bruger på Open Data DK dataplatformen.

Det samtykke, du har givet til behandlingen, kan til enhver tid trækkes tilbage, dog uden at ændre på lovligheden af den behandling, der allerede måtte være foretaget. Du kan tilbagetrække et afgivet samtykke ved at henvende dig, mundtligt eller skriftligt, til Aarhus Kommune, Kultur og Borgerservice, ITK, Hack Kampmann Plads 2, 8000 Aarhus C, info@opendata.dk and og bede om at få samtykket trukket tilbage.